JAMB UTME Sweet Sixteen Questions and Answer from all Chapters



Join Our Facebook Page For More JAMB News


Get all JAMB 2019 Sweet Sixteen Questions and Answers from all Chapters ; The chapters are titled; The Letter, The Drive, Work, The Gandhi Test, ‘Dating’, Stereotype and Beauty.


Possible Questions from JAMB Novel Sweet Sixteen

BELOW ARE POSSIBLE QUESTIONS FROM JAMB NEW NOVEL ( Sweet Sixteen).

1. Who is the Author of the book, “Sweet Sixteen”?
Answer: Bolaji Abdullahi

2. How old was Aliya in the Novel?
Answer: 16

3. According to one expert; ‘’Comprehensive sex education doesn’t encourage kids to have s3x.
Answer: True


Join Our Facebook Page For More JAMB News

4. KOTL means……
Answer: Kiss on-top the lips

5. …………. almost fainted when he heard that some students were caught on the school’s basketball court at night having ‘’SEX’.
Answer: Mr. Bello

6. Good comprehensive programmes teach students that abstinence is the only surefire way to prevent pregnancy and STDs.
Answer: True

7. Adoringly, Aliya was referred to as……….
Answer: First Lady

8. Who asked this question “what does HAK and KOTL mean?”
Answer: Mr Bello

Join Our Facebook Page For More JAMB News

9. Mr Bello is a ————— by Professions fro the Novel.
Answer: Journalist

10. Where were the students were caught having SEX?
Answer: At the basket ball Court

11. …………. is the protagonist in the Novel, Sweet Sixteen
Answer: Aliya

12. From the Novel, Most Teenagers knows what Adults seems to be Hiding from them.
Answer: True

13. Who is the protagonist in the book sweet sixteen?
ANS. Aliya

14. What was the introductory statement on Aliya’s 16th birthday letter?
ANS.”How time flies”

15. In the department of rascality and smartness who was the gold medalist?
ANS. Akin.

16. To Aliya what is the meaning of being dumb?
ANS. Not being intelligent.

17. What is the title of chapter one of sweet sixteen?
ANS. The letter.

18. What is Aliya’s mother profession?
ANS. Nursing.

19. What is the name of Aliya’s father?
ANS. Mr. Bello

20. To Aliya being called a child is the same thing as?
ANS. Stupid.

21. At the birth of Aliya what was he fathers profession?
ANS. Journalism.

22. The only thing Aliya’s father thought was worth celebrating was?
ANS. Achievements not birthday.


23. The name of the writer of sweet sixteen is ?
ANS. Bolaji Abdullahi.



24. What name disgusted Aliya most?
ANS. You could call her chubby, plump but not fat.